24 August 2010

Superstar - Eirik Lyster

Superstar
Eirik Lyster
Tou Scene
20.8.10 -

Når jeg vanligvis går inn hovedinngangen til Tou scene møter jeg rustne jerninstallasjoner fra tiden bygget var i full drift som ølbryggeri. For tiden blir imidlertid det gamle og rustikke overdøvet av glitter og glamour.

Superstar - Eirik Lyster

Eirik Lyster bruker ofte det som skinner og glimrer i sine verk, men det er første gang han presenterer et videoverk. Med skuespillerinne Silje Salomonsen som blikkfang har han skapt en installasjon hvor film utgjør hoveddelen. Skjermen er omgitt av muffinsformer, overstrødd med glitter. Kortfilmen begynner med oppvåkningen av en uskyldsren kvinne, hun spiser en bit av muffinsen hun holder i hånden, og en mørkere, mystisk side av henne dukker opp og tar over.

Lyster har hatt kontroll over det aller meste av prosessen, til og med styling og makeup. Verket virker godt som en videreføring av hans tidligere verk. Glitter, glamour og eventyrfigurer hører ofte med. Han har også hatt utstilling før på Tou Scene, da var det en installasjon og veggmaleri på Tou Vindu.

Superstar - Eirik Lyster

Plasseringen av kunstverket er fantastisk, det står i sterk kontrast til de rustne metallkonstruksjonene, og er et blikkfang det er umulig å overse i det du går inn i bygget. Eirik Lyster overrasker og begeistrer, og jeg gleder meg til å se hva det neste blir.