24 August 2010

Faro 2009-10

FARO 2009-10 - "Views from an Island"
Fabienne Auzolle (FR), Niamh Clancy (IE), Kristian Øverland Dahl (NO), Mona Orstad Hansen (NO), Sepp von Rotz (CH), Kai Teichert (DE)
Kunstpalasset (Stavanger Kunstforening)
19.8.-19.9.10

Faro er et kunstsymposium arrangert av Tore Jensen, hvor kunstnere fra ulike land inviteres til fellessamlinger. Symposiet ender opp med en utstilling. Dette er tredje gangen Faro arrangeres.

Work by Mona Orstad Hansen

Mona Orstad Hansen er det lokale alibi i utstillingen. Hun har tatt utgangspunkt i sine rundt 600 fotografier fra Finnøy, og formidler inntrykkene gjennom usedvanlige mange lag og stor variasjon i teknikk i sine store malerier. På samme måte som en blar gjennom en bunke bilder, kan man her få en lang rekke ulike inntrykk ved å flytte blikket i bildet. Som i et bildealbum vil man like noen inntrykk bedre enn andre, og finner fram til sine favoritter. I denne typen malerier er det lett å bli hengende fast ved teknikken, men på subtilt vis er teknikken så innfløkt at jeg gir opp, og i stedet fokuserer på de visuelle inntrykkene.

Work by Sepp von Rotz

Sepp von Rotz har vært ute i byrommet i Stavanger. Han har blant annet stilt seg opp i parken på Nytorget og malt enorme 10 meter brede bilder. I tillegg har han tegnet sine inntrykk av byen og dens struktur. Han har hatt en stor produksjon av tegninger av ulike kvartaler i byen. Det som gjør mest inntrykk er tegningene kalt "bystruktur", hvor Stavangeraktige bygningsformer er ført sammen til et mønster som likevel beholder byens særpreg.

Work by Kai Teichert

Kai Teicherts verk binder hele utstillingen sammen. Hans to vegger er dekket av foto med tilhørende kulltegning, samt en byste av kunstneren Kjell Pahr-Iversen. Han har samlet inntrykk fra regionen, både utstillingsdukker, oljeindustri, natur og kunst. Han har også dokumentert de andre kunstnernes virke, blant annet von Rotz' maleperformance fra Nytorget. Det er brukt mye tid på inntrykk fra Pahr-Iversens atelier, og det er til slutt bysten av kunstneren som står som Teicherts hovedverk.

I tillegg kan du se trykk hvor Niamh Clancy forteller en historie med Rogaland som bakteppe, film og installasjoner av Kristian Øverland Dahl, samt skulpturer og installasjoner av Fabienne Auzolle.