17 June 2010

Se og hør

Se og hør
Kinokino, Sandnes
-1.8.10

I utstillingen "Se og hør" på Kinokino er det det visuelle og hørbare som står i fokus. Først og fremst lyd. Her er noen av høydepunktene:

Water drop sequencer

Det mest iøyne- og iørefallende verket er "Water drop sequencer" av Mårten Bergkvist. Det er et slags vannorgel hvor tilskueren er komponist. Ved å flytte på flasker med vann og justere dryppefrekvensen, kan du komponere ditt eget musikkverk. Dråpene drypper ned på metallplater med mikrofoner, og det høres ut som et klokkespill.

I verket "Nuten" henger det øreklokker ned fra taket, og du blir plassert i et fjellandskap med mose på gulvet, bilde av himmel, og den typiske postkassa med gjestebok som du finner på alle fjelltopper. Vanligvis hører du lyd når du tar på deg øreklokker, men her er det hørselsvern, og det du hører er stillhet.

Nuten

Et veldig interessant prosjekt er "Lyder som Vågan", hvor det har blitt et politisk godkjent prosjekt å finne den offisielle lyden for kommunen Vågan. En video viser intervjuer og opptak fundt i kommunen. Og du kan lytte deg gjennom en katalog av aktuelle lyder: fiskelyder, motordunk, måkeskrik etc.

Lyder som Vågan

More info at Kinokino