30 May 2010

Stavangers ferskeste fotografer

Avgangsutstilling Norges Kreative Fagskole
Ølhallene, Tou Scene, Stavanger
28.-31.5.10
NKF utdanner fotografer innen dokumentasjon, mote og reklame. Helgens utstilling i ølhallene på Tou Scene viser verk fra avgangselevene ved skolen i Stavanger.
De fleste bildene har som formål å selge mote, portrettere en modell eller dokumentere en hendelse. Noen av bildene har også en kunstnerisk verdi ut over dette.

Kunstnerisk verdi finner vi spesielt i Vegard Landeråen Røslands bilder. Han har konstruert en historie plassert i 1940-tallets italienske mafia, og presenterer bilder fra fortellingen. På denne måten setter han motefoto inn i en geografisk og historisk setting. Fotografiene holder svært høy kvalitet både når det gjelder teknisk, utsnitt og motiv.
Nina Elisabeth Augestad har manipulert portretter til slik hun ser for seg skjønnhetsidealet vil være i framtiden. Spennende prosjekt med bruk av ekstreme virkemidler og humor.
Verdt omtale er også blant annet Christer Ulseths reportasjebilder fra råning i Mekjarvik, Hanne Linn Tolleshaugs aktfoto og Håkon Homme sin serie med motefoto i rask rekkefølge.
Arrangøren skal ha ros for å utforme en katalog til utstillingen, hvor hver fotograf presenterer sitt verk, og er oppført med bilde av verkene og kontaktadresse.


Graduation exhibition

Graduation exhibition
work by Lene Frimannslund.
Graduation exhibition
work by Hanne Grethe Høiland.
Graduation exhibition
work by Vegard Landeråen Røsland.
Graduation exhibition
work by Christer Ulseth.
Graduation exhibition
work by Carina Johansen and Sigrunn Hinna

www.norgeskreativefagskole.no
Tou Scene